11 okt 2018

Traditionele Massages

Traditionele Thaise
massage is een behandeling met kenmerken van acupressuur, rekken en yoga. Voor de eerste keer zal u verrast zijn dat u niet gemasseerd wordt in die zin zoals u dat kent van een fysiotherapeut of een sportmasseur.

Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yogaposities gebracht. Daarom noemt men Thaise massage ook wel eens schertsend “yoga for lazy people”. Men wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse. Olie komt er niet aan te pas. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming.

De massage beoogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties langs de energielijnen te weg te werken. Vergeleken met traditionele Chinese geneeskunde, stimuleert de Thaise massage weliswaar dezelfde punten maar met een helende aanraking. In de plaats van naalden worden de handpalmen, de vingers, de duimen, de ellebogen en de voeten gebruikt. Tijdens de Thaise massage wordt makkelijk zittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een futon en matras. Deze vorm van massage kan als pijnlijk ervaren worden.

Alle medewerkers bij Siam Massage venlo zijn gediplomeerde masseuses

[top]